Dostala jsem šílenou chuť na línou, sladkou snídani. Pořádný nadýchaný lívance zalitý javorovým sirupem a zasypaný čerstvým ovocem. Moje oblíbená varianta rozmačkat banány a přidat vejce nepřipadala v úvahu- neměla jsem vejce. A tak přišel na řadu experiment, a protože se to fakt povedlo, tak sdílím s váma. Třeba vám na nedělní brunch přijdou k chuti. Servírovala jsem i s domácí meruňkovou marmeládou, můžete třeba i s bílým jogurtem/ zakysanou smetanou, skořicí… prostě na co máte zrovna chuť. Tak krásné líné víkendové ráno!
- 2 zralé banány
- ½ hrnku pohankové mouky
- ½ hrnku rýžové mouky
- 1 hrnek smetany
- javorový sirup a čerstvé ovoce na podávání
- V misce vidličkou rozmačkáme banány na kaši.
- Přidáme mouku a smetanu a vyšleháme do těsta.
- Na pánvi či lívanečníku rozehřejeme kokosový olej a lívance osmahneme pěkně dozlatova. Podáváme přelité javorovým sirupem s čerstvým ovocem.

Jsou božíbožíboží! Díky za super recept 🙂 Męla jsem doma zrovna cizrnovou mouku, tak nahradila pohankovou, co došla.
Co se tyce ciste bezlepkove mouky, nemam bohuzel moc zkusenosti. Obcas pouzivam ryzovou nebo pohankovou, ale ty se do tohoto receptu imo moc nebodi.