Dostala jsem šílenou chuť na línou, sladkou snídani. Pořádný nadýchaný lívance zalitý javorovým sirupem a zasypaný čerstvým ovocem. Moje oblíbená varianta rozmačkat banány a přidat vejce nepřipadala v úvahu- neměla jsem vejce. A tak přišel na řadu experiment, a protože se to fakt povedlo, tak sdílím s váma. Třeba vám na nedělní brunch přijdou k chuti. Servírovala jsem i s domácí meruňkovou marmeládou, můžete třeba i s bílým jogurtem/ zakysanou smetanou, skořicí… prostě na co máte zrovna chuť. Tak krásné líné víkendové ráno!
- 2 zralé banány
- ½ hrnku pohankové mouky
- ½ hrnku rýžové mouky
- 1 hrnek smetany
- javorový sirup a čerstvé ovoce na podávání
- V misce vidličkou rozmačkáme banány na kaši.
- Přidáme mouku a smetanu a vyšleháme do těsta.
- Na pánvi či lívanečníku rozehřejeme kokosový olej a lívance osmahneme pěkně dozlatova. Podáváme přelité javorovým sirupem s čerstvým ovocem.
Linda says
16.11.2015 at 08:49Jsou božíbožíboží! Díky za super recept 🙂 Męla jsem doma zrovna cizrnovou mouku, tak nahradila pohankovou, co došla.
Freebsd vps says
17.5.2016 at 21:20Co se tyce ciste bezlepkove mouky, nemam bohuzel moc zkusenosti. Obcas pouzivam ryzovou nebo pohankovou, ale ty se do tohoto receptu imo moc nebodi.