Dnešní recept je favorit na dlouhé zimní večery. Hotovo máte za 15 minut a skoro žádné nádobí. Dáte-li je do pěkné krabičky, je to taky parádní dárek. Jezte jen tak jako zobání, ale skvělé jsou i do jogurtu nebo domácího müsli. Ořechy můžete taky zamrazit, ale do měsíce bych je radši spotřebovala. V uzavřené nádobě vydrží tak 14 dní. Ale spíš garantuju, že nevydrží…
- 100g pekanových ořechů
- 100g mandlí
- 100g vlašských ořechů
- špetku kajenského pepře nebo chilli podle chuti (já dávám ¼ lžičky)
- ¼ lžičky muškátového oříšku
- 1 lžička mleté skořice
- ¼ lžičky hrubozrnné mořské soli
- 2 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce třtinového cukru
- Troubu předehřejte na 180 stupňů.
- Všechny ingredience až na 1 lžíci javorového sirupu smíchejte v misce, aby se všechny ořechy rovnoměrně obalily.
- Plech vyložte pečícím papírem a vysypte na něj ořechy tak, aby ležely v jedné vrstvě.
- Pečte zhruba 12 minut- ořechy budou mít krásnou zlatou barvu. Během pečení plech 2x protřepejte.
- Po vytažení z trouby pokapejte ořechy zbývající lžící javorového sirupu a plech protřepejte.
- Můžete jíst teplé či studené, ale vždy nechte vychladnout na vzduchu, nejlépe na plechu. Kdybyste je rovnou zavřeli do krabičky, nebudou tak krásně křupavé.
Napsat komentář