Když máme toho Valentýna, musím se s vámi podělit o můj leta letoucí oblíbený recept s česnekem. Doporučuji připravit na večer (třeba spolu s cibulovým dipem J). Tenhle hummus z pečené červené řepy nedělám. Jednou se mi s tím nechtělo dělat, měla jsem doma nakládanou, a tak strašně mi to chutná, že už se s pečením, loupáním, máčením a vařením cizrny prostě nedělám. Mám doma vždycky nějakou tu plechovku cizrny a naloženou řepu ve špajzu, a když potřebuju rychle nějaké drobné pohoštění, dělám hummus. Miluju jednohubky z pečeného chleba v troubě na olivovém oleji, nebo s nakrájenou zeleninou jako dip. Jako příloha k masu či pečené zelenině je taky fantastický. Používám ho taky do krabiček na cesty. Tak dobrou chuť!
- 1 plechovka nakládané cizrny (cca 400ml)
- 660g nakládané červené řepy (osvědčila se mi ta od Lázničky)
- 2 stroužky česneku
- šťáva z ½ citronu
- 150 ml olivového oleje
- hrubá mořská sůl
- Řepu i cizrnu zcedíme.
- Všechny ingredience kromě soli a oleje dáme do blenderu a mixujeme do hladké pasty.
- Na závěr vlijeme olej a ještě pomixujeme.
- Dochutíme solí, případně ještě citrónem (či česnekem, jak je každému libo).
Napsat komentář