Po x opravdu nepovedených pokusech se mi konečně podařilo vyladit recept na tvarohové bezlepkové ovocné knedlíky. Říkala jsem si, že to už bude naposledy, protože patlat se s těstem, balit ovoce do něčeho, co se rozpadá, nebo pak i když to strukturou je konečně „ono“, tak výsledek prostě nechutná jako ovocné knedlíky. Ale u těchhle prý není poznat, že jsou bezlepkové, což vždycky beru jako největší potvrzení toho, že to je dobrý 🙂 Množství vystačí tak na 3 porce, při menším potažení ovoce těstem na 4.
- 250g měkkého tvarohu
- 1 vejce
- 80g másla
- 1,5 vaničky od tvarohu bezlepkové mouky (ideální je mix, já je dělám ze Seitz glutenfrei mix)
- špetka soli
- jahody
- moučkový cukr na podávání
- měkký/tvrdý tvaroh na podávání
- rozpuštěné máslo na podávání
- Měkký tvaroh, vejce, sůl, mouku a 80 g rozpuštěného másla smícháme a propracujeme do hladkého a vláčného těsta. Mouku přidáváme postupně podle potřeby, je možné, že jí budete potřebovat méně či více, jak už to tak u bezlepkových bývá, každá funguje trošku jinak.
- Vytvoříme z těsta váleček a nakrájíme ho na menší kousky. Každý kousek v rukou rozplácneme, doprostřed dáme jahodu, zabalíme a v dlaních uděláme kulatý knedlík.
- Vaříme ve vroucí lehce osolené vodě 6 minut.
- Podáváme tak, jak má každý rád- posypané nastrouhaným tvrdým tvarohem, měkkým, zasypané moučkovým cukrem a zalité rozpuštěným máslem, nebo třeba s nastrouhaným perníkem.
Ondra says
10.7.2016 at 18:34Vynikajici. Moc diky.
Jitka says
17.6.2019 at 14:21výborný, moc jsem si pochutnala. díky