top of page

Pražma pečená v balíčku po asijsku

Aktualizováno: 4. 1. 2024

K létu neodmyslitelně patří ryby. A zaplaťpánbů už se dají pořídit dobrý a čerstvý, aniž by měl člověk strach co to s ním udělá. Já měla v krámě kliku (a přiznávám, taky chuť) zrovna na růžovou pražmu, ke který mi úplně parádně ladí Asie. Upečete-li ji takto v balíčku ve vlastní šťávě a páře, bude nádherně šťavnatá, bez zbytečného oleje a smažení, maso jde krásně samo od kosti a je provoněné zázvorem… Hotovo raz dva, jde jen o dobrou rybu. Podávat můžete s rýží, já mám ráda brokolici s česnekem a sójovou či lehkej stir-fry. Tak dobrou chuť!




Ingredients

  1. 1 pražma (já měla růžovou)

  2. 4 stroužky česneku

  3. 1 chilli paprička

  4. 2 jarní cibulky

  5. 5 cm kousek čerstvého zázvoru

  6. 2 lžíce rybí omáčky

  7. 2 lžíce sójové omáčky

  8. 1 lžíce sezamového oleje

  9. Ideálně čerstvý koriandr k podávání

Instructions

  1. Rybu opláchneme a osušíme kuchyňskou papírovou utěrkou.

  2. Lehounce posolíme (budeme dávat sójovku, tak ať to není moc).

  3. Česnek nakrájíme na plátky, zázvor a chilli papričku na drobné kousky, na plátky nasekáme i jarní cibulku s natí.

  4. V pekáčku rybě uděláme takovou postýlku z alobalu a pečicího papíru. Nejdřív alobal, dostatečně velký kus, abychom mohli z ryby udělat pevně uzavřený balíček. Na alobal dáme vrstvu pečicího papíru a strany lehce zmuchláme a zvedneme, aby neměly kudy uniknout tekutiny.

  5. Do pečicího papíru na pár kapek sezamového oleje položíme rybu. Část směsi dáme pod ní, většinu jí nacpeme do bříška, něco necháme nahoru.

  6. Pokapeme směsí sójové a rybí omáčky a sezamového oleje.

  7. Balíček neprodyšně uzavřeme a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů, na cca 30 minut, záleží na velikosti ryby. Důležité je, aby v podstatě odpadala od páteře.

0 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments


profile_pic_medium-200x300.jpeg

O mně

Miluju jídlo a miluju vaření. Miluju všechno kolem jídla- koukat se na něj, čuchat si k němu, vymýšlet ho, skladovat ho, dávat ho.

Vaření pro mě funguje jako terapie- někdo si chodí zaboxovat, já se na pár hodit zavřu v kuchyni a dělám třeba pořádný, táhlý vývar. Nebo vykostím kuře, udělám ho s fáší, kostru vyvařím na polívku s mandlovými knedlíčky… Mozek si u toho odpočine, ruce pracují naučenými pohyby, hlava přemýšlí jenom o tom, jestli mám do těch knedlíčků petržel. A ke konci toho procesu, když už se celým bytem jenom táhnou takové ty domácí vůně, je uvnitř zase klid. čtěte více

  • Facebook Vylizanytalir.cz - bezlepkové recepty
  • Instagram Vylízaný talíř
  • Pinterest
talir insta  cover.png

© 2024 by Georges & Train of Thoughts. Proudly created with Wix.com

bottom of page