top of page

Pikantní a křupavá kuřecí křidýlka

Aktualizováno: 4. 1. 2024

Ačkoliv to tak z kvality fotky (pardon) nevypadá, jsou tahle křidýlka krásně křupavá a lepkavá. Jsou skvělá s rýží jako hlavní jídlo. Můžete je ale udělat na příští party nebo oslavu narozenin jako fingerfood variantu- nakrájet zeleninu, proložit kuřecími křidýlky a doprostřed dát dip a geniální občerstvení je na světě. Dělala jsem jogurtovo-česnekový dip anebo srichacha majonézu a funguje to skvěle. Na rozdíl od klasických receptů na kuřecí křídla se navíc nesmaží, ale pečou v troubě. Minulý týden, když tu ještě bylo babí léto, jsem je hodila venku na gril a ještě teď se při té vzpomínce olizuju… Tak dobrou chuť a krásný víkend!


Pikantní křupavá kuřecí křidýlka
Pikantní křupavá kuřecí křidýlka

Ingredients

  1. 1kg kuřecích křídel

  2. ¼ hrnku medu

  3. 2 lžíce sójové omáčky

  4. 3 velké stroužky česneku, rozdrcené

  5. čerstvý zázvor, cca půl prstu, nakrájený na tenké plátky

  6. olej, sůl, pepř

Instructions

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Do trouby dejte rošt, a pod něj plech, který zachytí všechno, co z křidýlek bude odkapávat.

  2. Kuřecí křídla rozkrojte v kloubech celkem na 3 části. Osolte, opepřete, potřete celkem 2 lžícemi oleje a rovnoměrně rozložte na rošt.

  3. Pečte, než budou křidýlka zlatavá, zhruba tři čtvrtě hodiny.

  4. Mezitím si připravte omáčku: med, sójovku, česnek, zázvor a ¼ hrnku vody dejte do kastrolku. Prohřívejte za stálého míchání, než se med úplně rozpustí. Ztlumte sporák a za občasného míchání nechte probublávat tak dlouho, než se omáčka nezredukuje zhruba na čtvrtku.

  5. Po 45 minutách vytáhněte křidýlka z trouby. Omáčku dejte do mísy a rovnoměrně v ní křídla omočte.

  6. Vraťte zpět do trouby a pečte ještě 10-15 minut, než křidýlka zkaramelizují.

2 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments


profile_pic_medium-200x300.jpeg

O mně

Miluju jídlo a miluju vaření. Miluju všechno kolem jídla- koukat se na něj, čuchat si k němu, vymýšlet ho, skladovat ho, dávat ho.

Vaření pro mě funguje jako terapie- někdo si chodí zaboxovat, já se na pár hodit zavřu v kuchyni a dělám třeba pořádný, táhlý vývar. Nebo vykostím kuře, udělám ho s fáší, kostru vyvařím na polívku s mandlovými knedlíčky… Mozek si u toho odpočine, ruce pracují naučenými pohyby, hlava přemýšlí jenom o tom, jestli mám do těch knedlíčků petržel. A ke konci toho procesu, když už se celým bytem jenom táhnou takové ty domácí vůně, je uvnitř zase klid. čtěte více

  • Facebook Vylizanytalir.cz - bezlepkové recepty
  • Instagram Vylízaný talíř
  • Pinterest
talir insta  cover.png

© 2024 by Georges & Train of Thoughts. Proudly created with Wix.com

bottom of page