top of page

Nejlepší brownies. Vážně.

Aktualizováno: 31. 12. 2024

Brownies miluju. Teplé s vanilkovou zmrzlinou, studené s malinovým přelivem, jen tak… Prostě miluju. Zkoušela jsem nepočítaně různých variant, a to ještě v lepkovém období, ale můžu s čistým svědomím říct, že tahle je fakticky nejlepší. Krásně „fudgy“, uvnitř vlahé, vláčné, jemné, vonící po čokoládě a trochu po kokosu. Přidejte chilli a máte naprosto vražednou kombinaci. Dejte vědět, jak to dopadlo, protože jsem přesvědčená, že u vás doma taky vyhrajou.



Ingredients

  1. ½ hrnku mandlové mouky (nebo úplně najemno namletých mandlí)

  2. ½ hrnku kakaa

  3. 1 hrnek hnědého cukru

  4. 4 vejce

  5. 1_2 hrnku kokosového oleje

  6. 1 hrnek kvalitní hořké čokolády, nalámané na kousky

  7. 2 lžičky vanilkového extraktu

  8. mořská sůl, podle chuti

  9. Množství je na menší zapékací mísu, cca polovinu „klasického“ plechu. Chcete-li upéct celý plech, doporučuji dvojnásobné množství, aby brownies nebyly příliš tenké.

Instructions

  1. Do kastrůlku dáme vařit vodu na vodní lázeň. Do misky, která se do něj vejde tak akorát, aby se nedotýkala vodní hladiny, nalámeme na kousky čokoládu a přidáme kokosový olej. Misku dáme do kastrolku a za nejdříve občasného, poté častějšího a častějšího míchání čokoládu s olejem rozpustíme.

  2. Vejce vyšleháme s cukrem, nejlépe elektrickým šlehačem, a postupně vmícháme do čokoládové směsi. Vmícháme mandlovou mouku, kakao, sůl a vanilku.

  3. Kokosovým olejem pořádně vymažeme plech či zapékací mísu (nebo vyložíme pečícím papírem) a směs do něj nalejeme.

  4. Ve vyhřáté troubě na 180 stupňů pečeme cca 25 minut.

  5. Pokuste se brownies uchránit od mlsných krků než úplně vychladne, pak teprve krájejte. Ale upozorňuji, že to bude těžký oříšek...

11 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Chia pudding

Comments


profile_pic_medium-200x300.jpeg

O mně

Miluju jídlo a miluju vaření. Miluju všechno kolem jídla- koukat se na něj, čuchat si k němu, vymýšlet ho, skladovat ho, dávat ho.

Vaření pro mě funguje jako terapie- někdo si chodí zaboxovat, já se na pár hodit zavřu v kuchyni a dělám třeba pořádný, táhlý vývar. Nebo vykostím kuře, udělám ho s fáší, kostru vyvařím na polívku s mandlovými knedlíčky… Mozek si u toho odpočine, ruce pracují naučenými pohyby, hlava přemýšlí jenom o tom, jestli mám do těch knedlíčků petržel. A ke konci toho procesu, když už se celým bytem jenom táhnou takové ty domácí vůně, je uvnitř zase klid. čtěte více

  • Facebook Vylizanytalir.cz - bezlepkové recepty
  • Instagram Vylízaný talíř
  • Pinterest
talir insta  cover.png

© 2024 by Georges & Train of Thoughts. Proudly created with Wix.com

bottom of page