Brownies miluju. Teplé s vanilkovou zmrzlinou, studené s malinovým přelivem, jen tak… Prostě miluju. Zkoušela jsem nepočítaně různých variant, a to ještě v lepkovém období, ale můžu s čistým svědomím říct, že tahle je fakticky nejlepší. Krásně „fudgy“, uvnitř vlahé, vláčné, jemné, vonící po čokoládě a trochu po kokosu. Přidejte chilli a máte naprosto vražednou kombinaci. Dejte vědět, jak to dopadlo, protože jsem přesvědčená, že u vás doma taky vyhrajou.
Ingredients
½ hrnku mandlové mouky (nebo úplně najemno namletých mandlí)
½ hrnku kakaa
1 hrnek hnědého cukru
4 vejce
1_2 hrnku kokosového oleje
1 hrnek kvalitní hořké čokolády, nalámané na kousky
2 lžičky vanilkového extraktu
mořská sůl, podle chuti
Množství je na menší zapékací mísu, cca polovinu „klasického“ plechu. Chcete-li upéct celý plech, doporučuji dvojnásobné množství, aby brownies nebyly příliš tenké.
Instructions
Do kastrůlku dáme vařit vodu na vodní lázeň. Do misky, která se do něj vejde tak akorát, aby se nedotýkala vodní hladiny, nalámeme na kousky čokoládu a přidáme kokosový olej. Misku dáme do kastrolku a za nejdříve občasného, poté častějšího a častějšího míchání čokoládu s olejem rozpustíme.
Vejce vyšleháme s cukrem, nejlépe elektrickým šlehačem, a postupně vmícháme do čokoládové směsi. Vmícháme mandlovou mouku, kakao, sůl a vanilku.
Kokosovým olejem pořádně vymažeme plech či zapékací mísu (nebo vyložíme pečícím papírem) a směs do něj nalejeme.
Ve vyhřáté troubě na 180 stupňů pečeme cca 25 minut.
Pokuste se brownies uchránit od mlsných krků než úplně vychladne, pak teprve krájejte. Ale upozorňuji, že to bude těžký oříšek...
Comments