Dnešní recept je favorit na dlouhé zimní večery. Hotovo máte za 15 minut a skoro žádné nádobí. Dáte-li je do pěkné krabičky, je to taky parádní dárek. Jezte jen tak jako zobání, ale skvělé jsou i do jogurtu nebo domácího müsli. Ořechy můžete taky zamrazit, ale do měsíce bych je radši spotřebovala. V uzavřené nádobě vydrží tak 14 dní. Ale spíš garantuju, že nevydrží…
Ingredients
100g pekanových ořechů
100g mandlí
100g vlašských ořechů
špetku kajenského pepře nebo chilli podle chuti (já dávám ¼ lžičky)
¼ lžičky muškátového oříšku
1 lžička mleté skořice
¼ lžičky hrubozrnné mořské soli
2 lžíce javorového sirupu
2 lžíce třtinového cukru
Instructions
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Všechny ingredience až na 1 lžíci javorového sirupu smíchejte v misce, aby se všechny ořechy rovnoměrně obalily.
Plech vyložte pečícím papírem a vysypte na něj ořechy tak, aby ležely v jedné vrstvě.
Pečte zhruba 12 minut- ořechy budou mít krásnou zlatou barvu. Během pečení plech 2x protřepejte.
Po vytažení z trouby pokapejte ořechy zbývající lžící javorového sirupu a plech protřepejte.
Můžete jíst teplé či studené, ale vždy nechte vychladnout na vzduchu, nejlépe na plechu. Kdybyste je rovnou zavřeli do krabičky, nebudou tak krásně křupavé.
3.5.3226
Comments