top of page

Jarní frittata s chřestem, rukolou a kozím sýrem

Aktualizováno: 4. 1. 2024

V době šestinedělí se vaří špatně, navíc jednou rukou ve volných chvílích mezi kojením, uspáváním, tišením, přebalováním… Ale když vám máma přiveze parádní domácí vajíčka a první rukolu ze zahrádky a ještě k tomu máte zrovna v lednici nádhernej chřest, těžko se odolává. Takže frittata! Rukolu můžete nahradit čerstvým špenátem či mladými kopřivovými výhonky a bude to ještě jarnější a tematičtější.



Ingredients

  1. 6 vajec

  2. 1 svazek zeleného chřestu (12 stonků)

  3. lžíce olivového oleje

  4. oříšek másla

  5. čerstvý kozí sýr

  6. rukola či baby špenát

  7. sůl, pepř

Instructions

  1. V nejlépe litinové 19 cm pánvi (nebo takové, kterou lze dát i do trouby) rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm chřest. Stonky můžete nechat vcelku, já ho ale krájím každý na zhruba třetiny.

  2. V misce rozšleháme vidličkou vejce, osolíme a opepříme podle chuti.

  3. Na chřest přihodíme natrhanou rukolu (trochu si necháme stranou na závěr na ozdobu).

  4. Vejce nalijeme do pánve a smažíme zhruba 4 minuty, až frittata na okrajích jemňounce zezlátne.

  5. Přendáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme cca 15 minut- na povrchu bude frittata zlatavá a celá krásně nadýchaná.

  6. Na závěr posypeme kousky kozího sýra a zbylou čerstvou rukolou. Servírujeme teplé či studené.

3.5.3208

1 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments


profile_pic_medium-200x300.jpeg

O mně

Miluju jídlo a miluju vaření. Miluju všechno kolem jídla- koukat se na něj, čuchat si k němu, vymýšlet ho, skladovat ho, dávat ho.

Vaření pro mě funguje jako terapie- někdo si chodí zaboxovat, já se na pár hodit zavřu v kuchyni a dělám třeba pořádný, táhlý vývar. Nebo vykostím kuře, udělám ho s fáší, kostru vyvařím na polívku s mandlovými knedlíčky… Mozek si u toho odpočine, ruce pracují naučenými pohyby, hlava přemýšlí jenom o tom, jestli mám do těch knedlíčků petržel. A ke konci toho procesu, když už se celým bytem jenom táhnou takové ty domácí vůně, je uvnitř zase klid. čtěte více

  • Facebook Vylizanytalir.cz - bezlepkové recepty
  • Instagram Vylízaný talíř
  • Pinterest
talir insta  cover.png

© 2024 by Georges & Train of Thoughts. Proudly created with Wix.com

bottom of page