top of page

Japonský okurkový salát

Aktualizováno: 4. 1. 2024

Miluju okurkáč. Ale musí bejt takovej pořádnej, výraznej, pěkně sladkokyselej. Nejhorší je, když se těšíte jednou za uherák a máte na něj děsnou chuť a postaví před vás něco takového sice křupavého, ale mdlého. Jednou za čas ale dostanu chuť na něco trošku jinýho a udělám nám sice okurkáč, ale po japonsku. Pravej japonskej Sunomono je z okurek nakrájených na tenounké plátky. Jsem ale líná, nemám robota, ale mám takovou tu „škrabku na brambory“, co dělá dlouhé špagety, a tak to dělám s ní. Japonské okurky samo v Čechách neseženete, ale zkuste aspoň takový ty dlouhý, který mají co nejmíň zrníček. Tenhle salát je bezva jako příloha, anebo jen tak na chuť. A ve vedrech dost osvěžující!


Terez_Kveten20


Terez_Kveten28

Ingredients

  1. 2 okurky

  2. 4 lžíce rýžového octa

  3. 1 lžíce cukru

  4. 1 lžíce sójové omáčky

  5. ¼ lžičky soli

  6. 1 lžička sezamových semínek

Instructions

  1. Okurky nastrouhejte na tenké špagetové plátky či na co nejtenčí plátky.

  2. Dejte do mísy, zasypte solí, promíchejte a nechte 5 minut stát. Po 5 minutách z okurek vymačkejte přebytečnou vodu.

  3. Všechny ostatní ingredience kromě sezamu smíchejte ve skleničce, než se cukr pěkně rozpustí, a přelijte dresingem nakrájené okurky. Přidejte sezamové semínko a promíchejte.


Terez_Kveten24
Terez_Kveten25
Terez_Kveten26
Terez_Kveten27
Terez_Kveten29
Terez_Kveten30
Terez_Kveten19
1 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Panzanella

Comments


profile_pic_medium-200x300.jpeg

O mně

Miluju jídlo a miluju vaření. Miluju všechno kolem jídla- koukat se na něj, čuchat si k němu, vymýšlet ho, skladovat ho, dávat ho.

Vaření pro mě funguje jako terapie- někdo si chodí zaboxovat, já se na pár hodit zavřu v kuchyni a dělám třeba pořádný, táhlý vývar. Nebo vykostím kuře, udělám ho s fáší, kostru vyvařím na polívku s mandlovými knedlíčky… Mozek si u toho odpočine, ruce pracují naučenými pohyby, hlava přemýšlí jenom o tom, jestli mám do těch knedlíčků petržel. A ke konci toho procesu, když už se celým bytem jenom táhnou takové ty domácí vůně, je uvnitř zase klid. čtěte více

  • Facebook Vylizanytalir.cz - bezlepkové recepty
  • Instagram Vylízaný talíř
  • Pinterest
talir insta  cover.png

© 2024 by Georges & Train of Thoughts. Proudly created with Wix.com

bottom of page