Nelekejte se příliš složkového názvu. Je to jídlo anszvaj. Rybu hodíte na gril nebo na pánev a mezitím jednoduše smícháte pár ingrediencí. A máte luxusní večeři pro dva. Hlavní je, aby ryba byla čerstvá, avokádo dozrálé a koriandr krásně voňavý.
Tahini pasta je geniální nejenom na hummus, ale i třeba do salátových dresingů či omáček k masu. Je to taky moc zdravá pochutinka- jedna lžička sezamových semínek obsahuje 88mg vápníku, 2 mg železa (což je asi 15% doporučené denní dávky, takže pokud trpíte anémií, tahini is your thing!) a magnézium. No a skoro všechny typy vitamínu B, který je zásadní pro náš imunitní a nervový systém. Kromě dalšího. Tahini pasta tedy stoprocentně patří mezi na poličku ve špajzu mezi další superfoods.
Ingredients
2 filety libovolné bělomasé ryby
2 žampiony portobello
1 avokádo
libovolné výhonky
Na omáčku:
2 lžíce tahini pasty
1 lžíce sójovky
2 lžíce limetkové šťávy
cca 2,5 cm kousek nastrouhaného zázvoru
Na avokádový salátek:
Avokádo (uzrálé!)
Hrstka koriandrových lístků
Šťáva z ¼ limetky
sůl
Instructions
Houby očistíme, dáme do pekáčku, zakápneme olejem (seznamovým, kokosovým, olivovým) a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na zhruba 25 minut.
Mezitím rozkrojíme avokádo, vyndáme z něj pecku a lžící vydlabeme po malých kouskách.
V misce smícháme avokádo s nasekaným koriandrem, šťávou z půlky limetky a osolíme.
Rybu omyjeme, osušíme a hodíme ideálně na gril, případně grilovací pánev.
Mezitím si připravíme omáčku z tahini pasty- jednoduše všechny ingredience smícháme a vyšleháme. Pokud se vám nechce se zázvorem strouhat, hoďte všechno do mixéru.
Portobello naplníme avokádovým salátkem, podáváme s rybou, tahini omáčkou, klíčky a limetkovými skrojky.
3.5.3208
Comentarios