Po x opravdu nepovedených pokusech se mi konečně podařilo vyladit recept na tvarohové bezlepkové ovocné knedlíky. Říkala jsem si, že to už bude naposledy, protože patlat se s těstem, balit ovoce do něčeho, co se rozpadá, nebo pak i když to strukturou je konečně „ono“, tak výsledek prostě nechutná jako ovocné knedlíky. Ale u těchhle prý není poznat, že jsou bezlepkové, což vždycky beru jako největší potvrzení toho, že to je dobrý 🙂 Množství vystačí tak na 3 porce, při menším potažení ovoce těstem na 4.
5.0 from 1 reviews
Bezlepkové ovocné knedlíky
Save Print
Ingredients
250g měkkého tvarohu
1 vejce
80g másla
1,5 vaničky od tvarohu bezlepkové mouky (ideální je mix, já je dělám ze Seitz glutenfrei mix)
špetka soli
jahody
moučkový cukr na podávání
měkký/tvrdý tvaroh na podávání
rozpuštěné máslo na podávání
Instructions
Měkký tvaroh, vejce, sůl, mouku a 80 g rozpuštěného másla smícháme a propracujeme do hladkého a vláčného těsta. Mouku přidáváme postupně podle potřeby, je možné, že jí budete potřebovat méně či více, jak už to tak u bezlepkových bývá, každá funguje trošku jinak.
Vytvoříme z těsta váleček a nakrájíme ho na menší kousky. Každý kousek v rukou rozplácneme, doprostřed dáme jahodu, zabalíme a v dlaních uděláme kulatý knedlík.
Vaříme ve vroucí lehce osolené vodě 6 minut.
Podáváme tak, jak má každý rád- posypané nastrouhaným tvrdým tvarohem, měkkým, zasypané moučkovým cukrem a zalité rozpuštěným máslem, nebo třeba s nastrouhaným perníkem.
3.5.3208
Comments