top of page

Bezlepkové ovocné knedlíky

Aktualizováno: 4. 1. 2024

Po x opravdu nepovedených pokusech se mi konečně podařilo vyladit recept na tvarohové bezlepkové ovocné knedlíky. Říkala jsem si, že to už bude naposledy, protože patlat se s těstem, balit ovoce do něčeho, co se rozpadá, nebo pak i když to strukturou je konečně „ono“, tak výsledek prostě nechutná jako ovocné knedlíky. Ale u těchhle prý není poznat, že jsou bezlepkové, což vždycky beru jako největší potvrzení toho, že to je dobrý 🙂 Množství vystačí tak na 3 porce, při menším potažení ovoce těstem na 4.



5.0 from 1 reviews

Bezlepkové ovocné knedlíky

Save Print

Ingredients

  1. 250g měkkého tvarohu

  2. 1 vejce

  3. 80g másla

  4. 1,5 vaničky od tvarohu bezlepkové mouky (ideální je mix, já je dělám ze Seitz glutenfrei mix)

  5. špetka soli

  6. jahody

  7. moučkový cukr na podávání

  8. měkký/tvrdý tvaroh na podávání

  9. rozpuštěné máslo na podávání

Instructions

  1. Měkký tvaroh, vejce, sůl, mouku a 80 g rozpuštěného másla smícháme a propracujeme do hladkého a vláčného těsta. Mouku přidáváme postupně podle potřeby, je možné, že jí budete potřebovat méně či více, jak už to tak u bezlepkových bývá, každá funguje trošku jinak.

  2. Vytvoříme z těsta váleček a nakrájíme ho na menší kousky. Každý kousek v rukou rozplácneme, doprostřed dáme jahodu, zabalíme a v dlaních uděláme kulatý knedlík.

  3. Vaříme ve vroucí lehce osolené vodě 6 minut.

  4. Podáváme tak, jak má každý rád- posypané nastrouhaným tvrdým tvarohem, měkkým, zasypané moučkovým cukrem a zalité rozpuštěným máslem, nebo třeba s nastrouhaným perníkem.

3.5.3208


jjahodove_knedliky_1
9 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments


profile_pic_medium-200x300.jpeg

O mně

Miluju jídlo a miluju vaření. Miluju všechno kolem jídla- koukat se na něj, čuchat si k němu, vymýšlet ho, skladovat ho, dávat ho.

Vaření pro mě funguje jako terapie- někdo si chodí zaboxovat, já se na pár hodit zavřu v kuchyni a dělám třeba pořádný, táhlý vývar. Nebo vykostím kuře, udělám ho s fáší, kostru vyvařím na polívku s mandlovými knedlíčky… Mozek si u toho odpočine, ruce pracují naučenými pohyby, hlava přemýšlí jenom o tom, jestli mám do těch knedlíčků petržel. A ke konci toho procesu, když už se celým bytem jenom táhnou takové ty domácí vůně, je uvnitř zase klid. čtěte více

  • Facebook Vylizanytalir.cz - bezlepkové recepty
  • Instagram Vylízaný talíř
  • Pinterest
talir insta  cover.png

© 2024 by Georges & Train of Thoughts. Proudly created with Wix.com

bottom of page