top of page

Bezlepkové lívance

  • Obrázek autora: Terezie
    Terezie
  • 22. 8. 2015
  • Minut čtení: 1

Aktualizováno: 4. 1. 2024

Dostala jsem šílenou chuť na línou, sladkou snídani. Pořádný nadýchaný lívance zalitý javorovým sirupem a zasypaný čerstvým ovocem. Moje oblíbená varianta rozmačkat banány a přidat vejce nepřipadala v úvahu- neměla jsem vejce. A tak přišel na řadu experiment, a protože se to fakt povedlo, tak sdílím s váma. Třeba vám na nedělní brunch přijdou k chuti. Servírovala jsem i s domácí meruňkovou marmeládou, můžete třeba i s bílým jogurtem/ zakysanou smetanou, skořicí… prostě na co máte zrovna chuť. Tak krásné líné víkendové ráno!




Ingredients

  1. 2 zralé banány

  2. ½ hrnku pohankové mouky

  3. ½ hrnku rýžové mouky

  4. 1 hrnek smetany

  5. javorový sirup a čerstvé ovoce na podávání

Instructions

  1. V misce vidličkou rozmačkáme banány na kaši.

  2. Přidáme mouku a smetanu a vyšleháme do těsta.

  3. Na pánvi či lívanečníku rozehřejeme kokosový olej a lívance osmahneme pěkně dozlatova. Podáváme přelité javorovým sirupem s čerstvým ovocem.


FullSizeRender (2)

Comments


profile_pic_medium-200x300.jpeg

O mně

Miluju jídlo a miluju vaření. Miluju všechno kolem jídla- koukat se na něj, čuchat si k němu, vymýšlet ho, skladovat ho, dávat ho.

Vaření pro mě funguje jako terapie- někdo si chodí zaboxovat, já se na pár hodit zavřu v kuchyni a dělám třeba pořádný, táhlý vývar. Nebo vykostím kuře, udělám ho s fáší, kostru vyvařím na polívku s mandlovými knedlíčky… Mozek si u toho odpočine, ruce pracují naučenými pohyby, hlava přemýšlí jenom o tom, jestli mám do těch knedlíčků petržel. A ke konci toho procesu, když už se celým bytem jenom táhnou takové ty domácí vůně, je uvnitř zase klid. čtěte více

  • Facebook Vylizanytalir.cz - bezlepkové recepty
  • Instagram Vylízaný talíř
  • Pinterest
talir insta  cover.png

© 2024 by Georges & Train of Thoughts. Proudly created with Wix.com

bottom of page