top of page

Bezlepkové lívance

Aktualizováno: 4. 1. 2024

Dostala jsem šílenou chuť na línou, sladkou snídani. Pořádný nadýchaný lívance zalitý javorovým sirupem a zasypaný čerstvým ovocem. Moje oblíbená varianta rozmačkat banány a přidat vejce nepřipadala v úvahu- neměla jsem vejce. A tak přišel na řadu experiment, a protože se to fakt povedlo, tak sdílím s váma. Třeba vám na nedělní brunch přijdou k chuti. Servírovala jsem i s domácí meruňkovou marmeládou, můžete třeba i s bílým jogurtem/ zakysanou smetanou, skořicí… prostě na co máte zrovna chuť. Tak krásné líné víkendové ráno!




Ingredients

  1. 2 zralé banány

  2. ½ hrnku pohankové mouky

  3. ½ hrnku rýžové mouky

  4. 1 hrnek smetany

  5. javorový sirup a čerstvé ovoce na podávání

Instructions

  1. V misce vidličkou rozmačkáme banány na kaši.

  2. Přidáme mouku a smetanu a vyšleháme do těsta.

  3. Na pánvi či lívanečníku rozehřejeme kokosový olej a lívance osmahneme pěkně dozlatova. Podáváme přelité javorovým sirupem s čerstvým ovocem.


FullSizeRender (2)
2 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page