top of page
29. 4. 2017
Holandská omáčka podle Julie Child (s chřestem)
Tomuto receptu bychom taky mohli říkat holandská omáčka pro začátečníky. Žádné svařování vody s octem, vše, co potřebujete, jsou čerstvá...
5 zobrazení
20. 9. 2016
Quinoa salát s pečenou mrkví a fenyklem
Tenhle salát je další ze série „zasytí, ale nezaplácne“. Můžete ho jíst teplý či studený, nebo nejdřív teplý, pak daný do lednice a druhý...
0 zobrazení
10. 7. 2016
Bezlepkové ovocné knedlíky
Po x opravdu nepovedených pokusech se mi konečně podařilo vyladit recept na tvarohové bezlepkové ovocné knedlíky. Říkala jsem si, že to...
10 zobrazení
21. 4. 2016
Jarní frittata s chřestem, rukolou a kozím sýrem
V době šestinedělí se vaří špatně, navíc jednou rukou ve volných chvílích mezi kojením, uspáváním, tišením, přebalováním… Ale když vám...
1 zobrazení
28. 2. 2016
Bezlepkové dýňové gnocchi
Vím, že už není podzim, a tak hlavní dýňovou sezónu máme za sebou. Ale já dýně miluju. A navíc na podzim mi už -jakkoli je miluju- lezly...
11 zobrazení
5. 1. 2016
Chilli, za které vám tělo poděkuje (a voní po čokoládě)
Chili sin carne, oblíbené jídlo mého muže. Syté, teplé, kořeněné… ideální do těchhle studených a šedých dnů. Vegetariánská verze...
0 zobrazení
29. 7. 2015
Bezlepkový cuketový gratin podle Julie Child
Cuketová sezóna vrcholí a já se vsadím, že už jste měli koláč, chleba, muffiny, cuketový bramboráky i rattatouille, ale stále ještě...
3 zobrazení
22. 7. 2015
Plněná pečená dýně s pohankou a chia semínky
Tenhle recept patří do kategorie „co dům dal“. Objevila jsem ve farmářským obchodě u nás na Letný krásný malý dýně hokkaido a bylo jasný,...
0 zobrazení
19. 6. 2015
Salát z beluga čočky s dresingem z pečeného česneku
Dneska vám přináším další z přirozeně bezlepkových receptů. Obsahuje moji oblíbenkyni mezi luštěninami, a každý, koho trochu zajímá...
7 zobrazení
23. 5. 2015
Bezlepkové gnocchi se špenátem a ricottou
Docela dlouho mi trvalo, než jsem našla ten správný recept na gnocchi bez lepku. Ono by se řeklo, že to není žádná věda- vždyť to jsou...
6 zobrazení
9. 5. 2015
Rajčatová salsa
Tohle je asi historicky první jídlo, který jsem se skutečně vědomě učila. V čerstvých 16ti letech v USA, od své mexické „sestry“. Když to...
1 zobrazení
30. 3. 2015
Salát z růžičkové kapusty, parmezánu a citrónu
Celý život jsem patřila mezi skalní nepřátele růžičkové kapusty. Její rozblemcanost a nasládlost v polívce mi zvedala žaludek až někam do...
1 zobrazení
28. 3. 2015
Quiche z květákového těsta s fenyklem a kokosem
Květákové těsto je perfektní, zdravá, bezlepková varianta těsta na quiche. Dá bez problémů použít i na pizzu (o tom zase někdy příště)....
0 zobrazení
18. 3. 2015
Semínkový chléb s psylliem
Z pečení chleba, natož pak bezlepkového, jsem byla vždycky lehce nervózní. Nakyne, nenakyne, kvásky, tohle, támhle, prostě mě na to nikdy...
25 zobrazení
5. 3. 2015
Chia pudding
Na chia semínkách a hlavně pudingu z nich jsem si vytvořila závislost už někdy před třemi lety, kdy to byl v NYC obrovský hit a žádná...
5 zobrazení
21. 2. 2015
Pizza z pohankové mouky
Pizzu má rád asi každý, bez ohledu na věk. A byla by děsná škoda si ji odepřít jenom proto, že nemůžeme lepek. Na těsto můžete naskládat...
4 zobrazení
21. 2. 2015
Fenyklový salát s pomerančem a lískovými oříšky
Znám spoustu lidí, co se oklepou když slovo fenykl jenom zaslechnou. Natož že by ho měli sníst! Fuj! Ale není se čeho bát. Tenhle salát...
1 zobrazení
bottom of page