top of page
14. 2. 2017
Hummus z červené řepy
Když máme toho Valentýna, musím se s vámi podělit o můj leta letoucí oblíbený recept s česnekem. Doporučuji připravit na večer (třeba...
1 zobrazení
21. 4. 2016
Jarní frittata s chřestem, rukolou a kozím sýrem
V době šestinedělí se vaří špatně, navíc jednou rukou ve volných chvílích mezi kojením, uspáváním, tišením, přebalováním… Ale když vám...
1 zobrazení
28. 2. 2016
Bezlepkové dýňové gnocchi
Vím, že už není podzim, a tak hlavní dýňovou sezónu máme za sebou. Ale já dýně miluju. A navíc na podzim mi už -jakkoli je miluju- lezly...
11 zobrazení
27. 1. 2016
Shakshouka s cizrnou
Hledáte inspiraci pro zdravou večeři z jednoho hrnce, kterou zvládnete připravit během půl hodiny po návratu z práce? Tohle je můj nový...
5 zobrazení
29. 12. 2015
Povánoční detox- květáková polévka s mandlemi
Pokud máte pocit, že jste to letos zase trošku přehnali se salátem, smaženým kaprem, cukrovím, kachnou, husou, knedlíky, svíčkovou,...
0 zobrazení
22. 7. 2015
Plněná pečená dýně s pohankou a chia semínky
Tenhle recept patří do kategorie „co dům dal“. Objevila jsem ve farmářským obchodě u nás na Letný krásný malý dýně hokkaido a bylo jasný,...
0 zobrazení
23. 5. 2015
Bezlepkové gnocchi se špenátem a ricottou
Docela dlouho mi trvalo, než jsem našla ten správný recept na gnocchi bez lepku. Ono by se řeklo, že to není žádná věda- vždyť to jsou...
6 zobrazení
9. 5. 2015
Rajčatová salsa
Tohle je asi historicky první jídlo, který jsem se skutečně vědomě učila. V čerstvých 16ti letech v USA, od své mexické „sestry“. Když to...
1 zobrazení
30. 3. 2015
Salát z růžičkové kapusty, parmezánu a citrónu
Celý život jsem patřila mezi skalní nepřátele růžičkové kapusty. Její rozblemcanost a nasládlost v polívce mi zvedala žaludek až někam do...
1 zobrazení
28. 3. 2015
Quiche z květákového těsta s fenyklem a kokosem
Květákové těsto je perfektní, zdravá, bezlepková varianta těsta na quiche. Dá bez problémů použít i na pizzu (o tom zase někdy příště)....
0 zobrazení
5. 3. 2015
Chia pudding
Na chia semínkách a hlavně pudingu z nich jsem si vytvořila závislost už někdy před třemi lety, kdy to byl v NYC obrovský hit a žádná...
5 zobrazení
21. 2. 2015
Fenyklový salát s pomerančem a lískovými oříšky
Znám spoustu lidí, co se oklepou když slovo fenykl jenom zaslechnou. Natož že by ho měli sníst! Fuj! Ale není se čeho bát. Tenhle salát...
1 zobrazení
bottom of page