Bezlepkový švestkový koláč s mákem a čokoládovou drobenkou
- 6 vajec
- 200g mandlové mouky
- 4 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva
- 80g kokosového oleje
- 180g změklého medu
- 5 lžic mletého máku
- cca 10 švestek, rozpůlených a vypeckovaných (klidně můžete dát i víc)
- Na drobenku:
- 20g nasekané kvalitní hořké čokolády (1 řádek)
- 20g másla
- 30g mandlové mouky
- Rozehřejte troubu na 180 stupňů.
- Oddělte bílky a žloutky, bílky vyšlehejte se špetkou soli na tuhý sníh.
- Žloutky vyšlehejte do pěny s medem a poté pomalu vmíchejte změklý kokosový olej. Opatrně vmíchejte do bílkového sněhu.
- Mandlovou mouku s práškem do pečiva a mákem opatrně vmíchejte do těsta.
- Dortovou formu o průměru 23cm vyložte pečícím papírem a těsto do ní rovnoměrně vlijte.
- Všechny ingredience na drobenku rukama smíchejte dohromady a drobenku vypracujte.
- Dort poklaďte švestkami a zasypejte drobenkou.
- Dejte péct do vyhřáté trouby na cca 40-50 minut (vyzkoušejte propečenost špejlí).
Recipe by Vylizanytalir.cz at https://vylizanytalir.cz/bezlepkovy-svestkovy-kolac-s-makem-a-cokoladovou-drobenkou/
3.5.3228