Bezlepkový švestkový koláč s mákem a čokoládovou drobenkou
 
 
Ingredients
  • 6 vajec
  • 200g mandlové mouky
  • 4 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva
  • 80g kokosového oleje
  • 180g změklého medu
  • 5 lžic mletého máku
  • cca 10 švestek, rozpůlených a vypeckovaných (klidně můžete dát i víc)
  • Na drobenku:
  • 20g nasekané kvalitní hořké čokolády (1 řádek)
  • 20g másla
  • 30g mandlové mouky
Instructions
  1. Rozehřejte troubu na 180 stupňů.
  2. Oddělte bílky a žloutky, bílky vyšlehejte se špetkou soli na tuhý sníh.
  3. Žloutky vyšlehejte do pěny s medem a poté pomalu vmíchejte změklý kokosový olej. Opatrně vmíchejte do bílkového sněhu.
  4. Mandlovou mouku s práškem do pečiva a mákem opatrně vmíchejte do těsta.
  5. Dortovou formu o průměru 23cm vyložte pečícím papírem a těsto do ní rovnoměrně vlijte.
  6. Všechny ingredience na drobenku rukama smíchejte dohromady a drobenku vypracujte.
  7. Dort poklaďte švestkami a zasypejte drobenkou.
  8. Dejte péct do vyhřáté trouby na cca 40-50 minut (vyzkoušejte propečenost špejlí).
Recipe by Vylizanytalir.cz at https://vylizanytalir.cz/bezlepkovy-svestkovy-kolac-s-makem-a-cokoladovou-drobenkou/