Rozpálíme troubu na 160 stupňů. Zeleninu očistíme, mrkev nakrájíme na kolečka, fenykl na kusy zhruba o velikosti sousta. Plech vyložíme pečicím papírem, zeleninu na něj rozvrstvíme, osolíme, opepříme, zasypeme sezamem, pokapeme olivovým olejem a pořádně s ním zatřeseme, aby se zelenina rovnoměrně pokryla. V troubě pečeme doměkka a dozlatova, cca 15-20min, podle toho, na jak tlusté kousky jsme zeleninu nakrájeli. Pokud na tenčí, tak dobu pečení zkrátíme- prostě to kontrolujeme, jakmile se začnou kroutit a hnědnout, troubu vypneme.
Mezitím dáme vařit quinou. Smícháme ji s 3 hrnky vody a vaříme zhruba 15 minut- tak dlouho, až se zrníčkům začnou dělat „ocásky“.
Ve zbývajícím čase si připravíme dresing- prostě všechny ingredience smícháme dohromady.
Smícháme pečenou zeleninu a quinou a necháme trochu vychladnout.
Vmícháme sýr, rukolu a nasekanou jarní cibulku, promícháme s dresingem a můžeme servírovat.
Recipe by Vylizanytalir.cz at https://vylizanytalir.cz/quinoa-salat-s-pecenou-mrkvi-a-fenyklem/