Quinoa salát s pečenou mrkví a fenyklem
 
 
Ingredients
  • 2 hrnky quinoy
  • 1 bulva fenyklu
  • 3 větší mrkve
  • 2 lžíce černého sezamu
  • hrst rukoly
  • 1 jarní cibulka
  • 6 lžic nastrouhaného tvrdého kozího/ovčího sýra
  • olivový olej
  • Na dresing:
  • 4 lžíce dijonské hořčice
  • šťáva z 1 citronu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce medu
  • sůl, pepř
Instructions
  1. Rozpálíme troubu na 160 stupňů. Zeleninu očistíme, mrkev nakrájíme na kolečka, fenykl na kusy zhruba o velikosti sousta. Plech vyložíme pečicím papírem, zeleninu na něj rozvrstvíme, osolíme, opepříme, zasypeme sezamem, pokapeme olivovým olejem a pořádně s ním zatřeseme, aby se zelenina rovnoměrně pokryla. V troubě pečeme doměkka a dozlatova, cca 15-20min, podle toho, na jak tlusté kousky jsme zeleninu nakrájeli. Pokud na tenčí, tak dobu pečení zkrátíme- prostě to kontrolujeme, jakmile se začnou kroutit a hnědnout, troubu vypneme.
  2. Mezitím dáme vařit quinou. Smícháme ji s 3 hrnky vody a vaříme zhruba 15 minut- tak dlouho, až se zrníčkům začnou dělat „ocásky“.
  3. Ve zbývajícím čase si připravíme dresing- prostě všechny ingredience smícháme dohromady.
  4. Smícháme pečenou zeleninu a quinou a necháme trochu vychladnout.
  5. Vmícháme sýr, rukolu a nasekanou jarní cibulku, promícháme s dresingem a můžeme servírovat.
Recipe by Vylizanytalir.cz at https://vylizanytalir.cz/quinoa-salat-s-pecenou-mrkvi-a-fenyklem/