Kuřecí satay s omáčkou z burákového másla
 
 
Ingredients
  • ½ kg kuřecích prsou
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce najemno nastrouhaného či drceného čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • ¼ hrnku limetkové šťávy
  • 2 stroužky česneku, utřeného
  • 1 lžíce tmavého cukru
  • Chilli paprička podle chuti
  • Čerstvý koriandr
  • Dřevěné špízky
  • Omáčka z burákového másla
  • 2,5 cm oloupaného zázvoru
  • 1 malý stroužek česneku
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • ½ hrnku burákového másla (http://vylizanytalir.cz/burakove-maslo-za-pet-minut/)
  • Případně chilli papričku podle chuti
Instructions
  1. Dřevěné špízky namočíme do vody. Musí se pořádně nasáknout vodou- dejte je koupat alespoň půl hodiny před tím, než budete grilovat.
  2. Kuřecí prsa nakrájíme na 3-4cm široké plátky.
  3. V misce smícháme všechny ingredience na marinádu a pořádně metličkou promícháme. Pokud se vám nechce třít česnek a zázvor, můžete vše pomixovat ručním mixérem.
  4. Každý kousek masa pořádně vymácháme v marinádě a nejlépe v igelitovém zip-lock pytlíku necháme spolu se vší zbylou marinádou marinovat alespoň 30 minut, nejlépe samozřejmě přes noc.
  5. Mezitím si připravíme omáčku z burákového másla. Všechny ingredience dáme do misky, přidáme cca ½ hrnku vody a ručním mixérem vymixujeme do hladké pasty. Pokud bude stále moc hustá, po lžíci přidávejte další vodu.
  6. Výborná je variace s kokosovým mlékem- prostě jím nahradíte vodu v receptu.
  7. Rozpalte gril, na špízky napíchejte maso jako hada a ogrilujte dozlatova.
  8. Podáváme s omáčkou, zasypané čerstvým koriandrem.
Recipe by Vylizanytalir.cz at https://vylizanytalir.cz/kureci-satay-s-omackou-z-burakoveho-masla/