Burákové máslo (za pět minut)
 
 
Ingredients
  • 2 hrnky přírodních (nesolených, nepražených) buráků
  • 1-2 lžíce medu
  • sůl
  • příp. arašídový olej, kakao, čokoláda...
Instructions
  1. Rozpalte troubu na 180 stupňů a v jedné vrstvě na plechu vyloženém pečícím papírem opečte buráky dozlatova. Krásně se rozvoní. Můžete pokapat arašídovým olejem.
  2. Přemístěte buráky do mixéru a mixujte. Chce to trpělivost, mixovat zhruba čtyři minuty, dokud nemáme krásně hladkou pastu. Mixér se může lehce zahřát, záleží, jak ho máte výkonný. Buráky mixujeme ještě teplé, lépe se z nich uvolní olej.
  3. Na závěr přidáme med na oslazení a ještě trochu pomixujeme.
  4. Tip: pokud máte rádi crunchy peanut butter, tzn. křupavé, nechte půlku buráků stranou, nasekejte je, a přidejte na závěr.
Recipe by Vylizanytalir.cz at https://vylizanytalir.cz/burakove-maslo-za-pet-minut/