Ingredients
  • 2 lžíce oleje
  • 1 balení rajčatové passaty
  • ½ hrnku jablečného octa
  • ⅓ hrnku javorového sirupu
  • ¼ hrnku melasy, případně nahradit 2 lžícemi třtinového cukru
  • ¼ hrnku rajčatového protlaku
  • ⅓ hrnku worcesterské omáčky
  • 1 lžíce uzené papriky
  • ½ lžičky čerstvě namletého pepře
  • ½ lžičky soli
  • 1 cibule, nasekaná najemno
  • 5 stroužků česneku, nasekaných najemno
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • bobkový list
  • případně chilli papričku
  • 2 lžíce tekutého kouře
Instructions
  1. V kastrolu rozpalte olej a za stálého míchání orestujte cibuli.
  2. Po nějakých 3-4 minutách přidejte česnek a restujte další minutu.
  3. Přidejte všechny ostatní ingredience, ztlumte sporák a na středním plameni nechte probublávat za občasného míchání nějakých 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  4. Použijte hned, v uzavřené nádobě můžete v lednici skladovat zhruba týden.
Recipe by Vylizanytalir.cz at https://vylizanytalir.cz/domaci-bbq-omacka/