Ingredients
  • ½ kg vypeckovaných třešní
  • 5 vajec
  • 1 hrnek javorového sirupu
  • ¾ hrnku pohankové mouky
  • 1 hrnek a ještě trošku navíc kokosového mléka/smetany
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • špetka soli
  • máslo a třtinový cukr na vymazání formy
  • moučkový cukr na posypání
Instructions
  1. Kulatou formu vymažeme máslem a vysypeme třtinovým cukrem (anebo krystalem).
  2. Rovnoměrně do formy vyskládáme třešně.
  3. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme javorový sirup a špetku soli a metličkou vyšleháme do hladka.
  4. Přidáme mouku a pokračujeme ve šlehání.
  5. Přidáme kokosové mléko a zašleháme.
  6. Přidáme kokosový olej a take zašleháme.
  7. Tekuté těsto nalejeme přes třešně do zapékací mísy. Je opravdu tekuté, ale nemusíte se bát, je to tak správně.
  8. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme zhruba 40-45 minut- dokud není koláč na povrchu zlatý.
  9. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Recipe by Vylizanytalir.cz at https://vylizanytalir.cz/bezlepkovy-tresnovy-clafoutis/