- ½ kg vypeckovaných třešní
- 5 vajec
- 1 hrnek javorového sirupu
- ¾ hrnku pohankové mouky
- 1 hrnek a ještě trošku navíc kokosového mléka/smetany
- 3 lžíce kokosového oleje
- špetka soli
- máslo a třtinový cukr na vymazání formy
- moučkový cukr na posypání
- Kulatou formu vymažeme máslem a vysypeme třtinovým cukrem (anebo krystalem).
- Rovnoměrně do formy vyskládáme třešně.
- Do mísy rozklepneme vejce, přidáme javorový sirup a špetku soli a metličkou vyšleháme do hladka.
- Přidáme mouku a pokračujeme ve šlehání.
- Přidáme kokosové mléko a zašleháme.
- Přidáme kokosový olej a take zašleháme.
- Tekuté těsto nalejeme přes třešně do zapékací mísy. Je opravdu tekuté, ale nemusíte se bát, je to tak správně.
- Vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme zhruba 40-45 minut- dokud není koláč na povrchu zlatý.
- Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Recipe by Vylizanytalir.cz at https://vylizanytalir.cz/bezlepkovy-tresnovy-clafoutis/
3.3.3077