Ingredients
  • 1 dýně, nejlépe hokkaido
  • 2-3 lžíce kokosového oleje (můžete nahradit olivovým)
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek pohanky
  • hrst cibulové nati
  • 3 lžíce bílého vína
  • hrst čerstvých bylinek (tymián, oregano, bazalka, máta... co máte k dispozici)
  • 5 lžic kustovnice čínské
  • 1 lžíce chia semínek
  • hrst nasekaných mandlí
  • 30g čerstvého kozího sýra (můžete nahradit fetou)
  • sůl, pepř
Instructions
  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  2. Ukrojte dýni vršek a vydlabejte vnitřek lžící. (Semínka můžete očistit a usušit.)
  3. Pohanku propereme a dáme vařit s 1,5 hrnku vody, až začne voda vřít, vaříme cca 3 minuty, stáhneme plamen a pod poklicí necháme dojít.
  4. V kastrolu rozehřejeme olej, na kterém orestujeme nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme i česnek.
  5. Přidáme víno. Počkáme, až se odpaří, a přidáme kustovnici, chia semínka a mandle.
  6. Přidáme pohanku a nadrobený kozí sýr, promícháme, osolíme a opepříme podle chuti. Pokud kozí sýr nahrazujete fetou, bacha na sůl, aby to nebylo moc.
  7. Směsí naplníme dýni až po okraj, přiklopíme víkem a dáme péct do vyhřáté trouby na zhruba hodinu.
Recipe by Vylizanytalir.cz at https://vylizanytalir.cz/plnena-pecena-dyne-s-pohankou-a-chia-seminky/