Ingredients
  • 1 ½ hrnku bezlepkové mouky (používám směs, ale můžete použít třeba rýžovou)
  • ½ hrnku mandlové mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 2 vejce
  • 1 hrnek javorového sirupu (nebo cukru)
  • 2 hrnky mletého máku
  • 1 ½ hrnku (150g) nadrobno nakrájené rebarbory
  • 5 lžic kokosového oleje
  • 3 lžíce chia semínek (a ¼ hrnku vody na namočení, jsou to cca 4 lžíce)
  • 1 lžička vanilkového extraktu (či 1 vanilkový lusk)
  • hrst nasekaných mandlí na posypání
Instructions
  1. Chia semínka smícháme s ¼ hrnku vody a necháme alespoň 15 minut odležet a nasát.
  2. Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
  3. Smícháme všechny suché ingredience- mouky, prášek do pečiva, jedlou sodu a mák.
  4. V další míse rozšleháme vejce s javorovým sirupem a přidáme “mokré” ingredience- kokosový olej, gel z chia semínek a vanilkový extrakt.
  5. Do mísy s „mokrými“ ingrediencemi postupně vmícháme ty suché, až nám vznikne homogenní směs.
  6. Do těsta vmícháme najemno nakrájenou rebarboru.
  7. Plech na muffiny vyložíme košíčky a plníme je zhruba do ⅔. Každý posypeme nasekanými mandlemi.
  8. Dáme do trouby a pečeme zhruba 30 minut, dokud nejsou zlatavé.
  9. Nejlepší jsou třeba se šlehačkou, pocukrované moučkovým cukrem.
Recipe by Vylizanytalir.cz at https://vylizanytalir.cz/bezlepkove-makove-muffiny-s-rebarborou/