Fenyklový salát s pomerančem a lískovými oříšky
 
 
Ingredients
  • 1 bulva fenyklu nakrájená na tenké plátky
  • 2 pomeranče
  • 2 lžíce šťávy z biocitronu
  • ¼ hrnku zelených oliv
  • ⅓ hrnku lískových oříšků
  • 2-3 lžíce olivového oleje
  • mořská sůl, čerstvě namletý pepř
Instructions
  1. Nejdříve si nakrájíme fenykl. Bulvu rozkrojíme napůl, vyřízneme tvrdé jádro, položíme krojnou stranou na prkénko a krájíme na tenké nudličky. Rozhodně použijte fenykl celý, tzn. včetně zelených částí!
  2. Přendáme do mísy a smícháme s citronovou šťávou.
  3. Okrájíme kůru z pomerančů a vykrájíme jednotlivé měsíčky (bez šlupky) a přidáme k fenyklu.
  4. Do salátů přidáme olivy (můžeme lehce nasekat), olivový olej a sůl a pepř podle chuti.
  5. V pánvi na sucho opražíme lískové oříšky (do rozpálené pánve- bez oleje- je nasypeme v jedné vrstvě a občas s pánví pořádně zatřeseme, aby se opražily ze všech stran. Když začínají vonět a hnědnout, vypneme sporák a necháme je „dojet“. Pozor, aby se nepřipálily, je to raz dva!).
  6. Salát posypeme oříšky a můžeme podávat.
Recipe by Vylizanytalir.cz at https://vylizanytalir.cz/fenyklovy-salat-s-pomerancem-a-liskovymi-orisky/