Ingredients
  • 6-8 švestkových rajčat (nebo jiných, ale s výraznou vůní a chutí)
  • ½ cibule (ideálně bílé)
  • 1 červená chilli paprička (podle pálivosti konkrétní odrůdy doporučuji vyndat semínka)
  • ½ hrnku nasekané hladkolisté petržele
  • šťáva z jednoho citronu (či podle chuti)
  • sůl
  • tortilla chipsy k podávání
Instructions
  1. Z rajčat vykrojíme „bubáky“ a nasekáme je na drobné kostičky.
  2. Cibuli nasekáme najemno, stejně tak chilli papričku (semínka z ní vyndáme následujícím způsobem: papričku podélně rozkrojíme, vezmeme čajovou lžičku, a celý pás semínek lžičkou seškrábneme).
  3. Vše smícháme dohromady, přidáme nasekanou petržel a citron a sůl podle chuti. Zamícháme a můžeme podávat!
Recipe by Vylizanytalir.cz at https://vylizanytalir.cz/rajcatova-salsa/