Pikantní křupavá kuřecí křidýlka
 
 
Ingredients
  • 1kg kuřecích křídel
  • ¼ hrnku medu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 3 velké stroužky česneku, rozdrcené
  • čerstvý zázvor, cca půl prstu, nakrájený na tenké plátky
  • olej, sůl, pepř
Instructions
  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Do trouby dejte rošt, a pod něj plech, který zachytí všechno, co z křidýlek bude odkapávat.
  2. Kuřecí křídla rozkrojte v kloubech celkem na 3 části. Osolte, opepřete, potřete celkem 2 lžícemi oleje a rovnoměrně rozložte na rošt.
  3. Pečte, než budou křidýlka zlatavá, zhruba tři čtvrtě hodiny.
  4. Mezitím si připravte omáčku: med, sójovku, česnek, zázvor a ¼ hrnku vody dejte do kastrolku. Prohřívejte za stálého míchání, než se med úplně rozpustí. Ztlumte sporák a za občasného míchání nechte probublávat tak dlouho, než se omáčka nezredukuje zhruba na čtvrtku.
  5. Po 45 minutách vytáhněte křidýlka z trouby. Omáčku dejte do mísy a rovnoměrně v ní křídla omočte.
  6. Vraťte zpět do trouby a pečte ještě 10-15 minut, než křidýlka zkaramelizují.
Recipe by Vylizanytalir.cz at http://vylizanytalir.cz/pikantni-krupava-kureci-kridylka/