Mořský vlk v solné krustě
 
 
Ingredients
  • 1 mořský vlk (anebo jiná ryba- candát, okoun, pražma...)
  • bílky ze 3 vajec
  • 0,5 kg hrubé mořské soli
  • 1 citrón
  • čerstvý tymián
Instructions
  1. Předehřejeme troubu na 220 stupňů.
  2. Ušleháme tuhý sníh z bílků a špetky soli. Jakmile je pevný (po otočení nádoby nevytéká ven), stěrkou opatrně vmícháme zbytek soli.
  3. Rybu opláchneme a osušíme kuchyňskou utěrkou. Do bříška jí dáme pár plátků citrónu a čerstvý tymián.
  4. Zhruba třetinu sněhu se solí rozetřeme do zapékací nádoby. Na to položíme vlka.
  5. Zbytkem sněhu ho hezky přikryjeme. Hlava a ocas můžou zůstat z krusty venku.
  6. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 25-30 minut. Krusta bude zlatavá a pokud do ní strčíme nůž, bude horký, ale nepopálí nám rty.
  7. Rybu očistíme od solné krusty a servírujeme.
Recipe by Vylizanytalir.cz at https://vylizanytalir.cz/morsky-vlk-v-solne-kruste/