Panzanella
 
 
Ingredients
  • Starší chleba
  • Vyzrálá rajčata (poměr chleba a rajčat 1:1)
  • Cibule šalotka nasekaná najemno (jenom troška, ať salát moc neštípe- na kg rajčat zhruba lžíce)
  • Olivový olej
  • Vinný ocet (poměr ocet: olej 1:6 polévkovým lžícím)
  • Čerstvé bylinky (bazalka, oregano, petržel, pažitka..)
  • Sůl a pepř
Instructions
  1. Chleba natrháme/nakrájíme na menší kousky a opečeme nasucho na pánvi nebo v toustovači.
  2. Rajčata nakrájíme na čtvrtky a dáme do cedníku. Cedník položíme na salátovou mísu tak, abychom v ní zachytili všechnu šťávu, co z rajčat vykape. Rajčata posolíme a necháme cca 10-15min vykapat.
  3. Do šťávy přidáme olivový olej, ocet a čerstvě namletý pepř, promícháme. Přihodíme cibulku a znovu zamícháme.
  4. Do dresingu přidáme rajčata, promícháme, dochutíme podle chuti.
  5. Přihodíme bylinky a úplně na závěr opečený chleba.
Recipe by Vylizanytalir.cz at https://vylizanytalir.cz/panzanella/