Grilovaná ryba s tahini omáčkou a portobello s avokádovým salátkem
 
 
Ingredients
  • 2 filety libovolné bělomasé ryby
  • 2 žampiony portobello
  • 1 avokádo
  • libovolné výhonky
  • Na omáčku:
  • 2 lžíce tahini pasty
  • 1 lžíce sójovky
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • cca 2,5 cm kousek nastrouhaného zázvoru
  • Na avokádový salátek:
  • Avokádo (uzrálé!)
  • Hrstka koriandrových lístků
  • Šťáva z ¼ limetky
  • sůl
Instructions
  1. Houby očistíme, dáme do pekáčku, zakápneme olejem (seznamovým, kokosovým, olivovým) a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na zhruba 25 minut.
  2. Mezitím rozkrojíme avokádo, vyndáme z něj pecku a lžící vydlabeme po malých kouskách.
  3. V misce smícháme avokádo s nasekaným koriandrem, šťávou z půlky limetky a osolíme.
  4. Rybu omyjeme, osušíme a hodíme ideálně na gril, případně grilovací pánev.
  5. Mezitím si připravíme omáčku z tahini pasty- jednoduše všechny ingredience smícháme a vyšleháme. Pokud se vám nechce se zázvorem strouhat, hoďte všechno do mixéru.
  6. Portobello naplníme avokádovým salátkem, podáváme s rybou, tahini omáčkou, klíčky a limetkovými skrojky.
Recipe by Vylizanytalir.cz at http://vylizanytalir.cz/grilovana-ryba-s-tahini-omackou-a-portobello-s-avokadovym-salatkem/