Grilovaná ryba s tahini omáčkou a portobello s avokádovým salátkem
Ingredients
2 filety libovolné bělomasé ryby
2 žampiony portobello
1 avokádo
libovolné výhonky
Na omáčku:
2 lžíce tahini pasty
1 lžíce sójovky
2 lžíce limetkové šťávy
cca 2,5 cm kousek nastrouhaného zázvoru
Na avokádový salátek:
Avokádo (uzrálé!)
Hrstka koriandrových lístků
Šťáva z ¼ limetky
sůl
Instructions
Houby očistíme, dáme do pekáčku, zakápneme olejem (seznamovým, kokosovým, olivovým) a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na zhruba 25 minut.
Mezitím rozkrojíme avokádo, vyndáme z něj pecku a lžící vydlabeme po malých kouskách.
V misce smícháme avokádo s nasekaným koriandrem, šťávou z půlky limetky a osolíme.
Rybu omyjeme, osušíme a hodíme ideálně na gril, případně grilovací pánev.
Mezitím si připravíme omáčku z tahini pasty- jednoduše všechny ingredience smícháme a vyšleháme. Pokud se vám nechce se zázvorem strouhat, hoďte všechno do mixéru.
Portobello naplníme avokádovým salátkem, podáváme s rybou, tahini omáčkou, klíčky a limetkovými skrojky.
Recipe by Vylizanytalir.cz at https://vylizanytalir.cz/grilovana-ryba-s-tahini-omackou-a-portobello-s-avokadovym-salatkem/