Jarní frittata s chřestem, rukolou a kozím sýrem
 
 
Ingredients
  • 6 vajec
  • 1 svazek zeleného chřestu (12 stonků)
  • lžíce olivového oleje
  • oříšek másla
  • čerstvý kozí sýr
  • rukola či baby špenát
  • sůl, pepř
Instructions
  1. V nejlépe litinové 19 cm pánvi (nebo takové, kterou lze dát i do trouby) rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm chřest. Stonky můžete nechat vcelku, já ho ale krájím každý na zhruba třetiny.
  2. V misce rozšleháme vidličkou vejce, osolíme a opepříme podle chuti.
  3. Na chřest přihodíme natrhanou rukolu (trochu si necháme stranou na závěr na ozdobu).
  4. Vejce nalijeme do pánve a smažíme zhruba 4 minuty, až frittata na okrajích jemňounce zezlátne.
  5. Přendáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme cca 15 minut- na povrchu bude frittata zlatavá a celá krásně nadýchaná.
  6. Na závěr posypeme kousky kozího sýra a zbylou čerstvou rukolou. Servírujeme teplé či studené.
Recipe by Vylizanytalir.cz at http://vylizanytalir.cz/jarni-frittata-s-chrestem-rukolou-a-kozim-syrem/