Ingredients
  • 2kg vepřového ramínka
  • domácí BBQ omáčka
Instructions
  1. Předehřejte troubu na 220 stupňů.
  2. Maso omyjte, důkladně osušte a ze všech stran do něj vmasírujte BBQ omáčku. Pekáč vystelte alobalem tak, aby se všech stran dostatečně přečuhoval a mohli jste do něj celý kus masa dobře zabalit. Maso položte na alobal, ale ještě nezavírejte- nejdřív bude potřebovat zatáhnout na vyšší teplotu.
  3. Strčte ho do rozehřáté trouby a pečte zhruba 40 minut, dokud povrch pěkně nezhnědne. Poté ho vytáhněte a teplotu snižte na 125 stupňů. Máte-li tekutý kouř, maso jím polijte, pokud ne, tak vůbec nevadí. Maso pečlivě zavřete do alobalu, dejte do trouby a pečte při této teplotě tak 7 hodin. Jeho vnitřní teplota by měla být nějakých 89-90 stupňů.
  4. Po uplynutí této doby maso z trouby vyndejte, rozbalte, slijte veškeré vypečené šťávy a ty uschovejte. Zvyšte teplotu trouby na 250 stupňů a pečte do křupava zhruba 10-15 minut.
  5. Po vyndání z trouby zase zabalte do alobalu a nechte cca 10 minut odpočívat. Maso tak bude ještě šťavnatější, všechno totiž zůstane krásně uvnitř.
Recipe by Vylizanytalir.cz at https://vylizanytalir.cz/fantasticke-trhane-veprove-v-domaci-bbq-omacce/