½ 400g konzervy cizrny (cca 5 lžic), zcezené, propláchnuté
800g loupaných rajčat
1 lžička papriky
½ lžičky kajenského pepře
½ lžičky drceného kmínu
sůl, pepř
případně:
čerstvá petržel
červená paprika
špetka třtinového cukru
špenát
Instructions
Rozehřejte troubu na 180 stupňů.
V pánvi, kterou můžete dát do trouby, osmahněte na dvou lžících olivového oleje cibuli. Až zesklovatí, přidejte koření- papriku, kmín, kajenský pepř a nechte rozvonět.
Přidejte cizrnu, vše dobře promíchejte, a přidejte nasekaná loupaná rajčata spolu s ½ hrnku vody.
Osolte, opepřete a na mírném plameni nechte probublávat zhruba 20 minut.
Udělejte do směsi díru na každé vejce, to do díry rozklepněte.
Dejte do rozehřáté trouby na 8-10 minut. Tak, aby žloutky ještě tekly, ale bílky byly už pěkně zatažené.
Před servírováním můžete posypat nasekanou petrželí.
Podávejte s opečeným chlebem.
Recipe by Vylizanytalir.cz at https://vylizanytalir.cz/shakshouka-s-cizrnou/