Ingredients
  • 1 cibule, nakrájená najemno
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 4 -6 vajec
  • ½ 400g konzervy cizrny (cca 5 lžic), zcezené, propláchnuté
  • 800g loupaných rajčat
  • 1 lžička papriky
  • ½ lžičky kajenského pepře
  • ½ lžičky drceného kmínu
  • sůl, pepř
  • případně:
  • čerstvá petržel
  • červená paprika
  • špetka třtinového cukru
  • špenát
Instructions
  1. Rozehřejte troubu na 180 stupňů.
  2. V pánvi, kterou můžete dát do trouby, osmahněte na dvou lžících olivového oleje cibuli. Až zesklovatí, přidejte koření- papriku, kmín, kajenský pepř a nechte rozvonět.
  3. Přidejte cizrnu, vše dobře promíchejte, a přidejte nasekaná loupaná rajčata spolu s ½ hrnku vody.
  4. Osolte, opepřete a na mírném plameni nechte probublávat zhruba 20 minut.
  5. Udělejte do směsi díru na každé vejce, to do díry rozklepněte.
  6. Dejte do rozehřáté trouby na 8-10 minut. Tak, aby žloutky ještě tekly, ale bílky byly už pěkně zatažené.
  7. Před servírováním můžete posypat nasekanou petrželí.
  8. Podávejte s opečeným chlebem.
Recipe by Vylizanytalir.cz at https://vylizanytalir.cz/shakshouka-s-cizrnou/