Ingredients
  • 120g pohankové mouky (+ na vysypání formy)
  • 100g rýžové mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 180g třtinového cukru (+ lžíce na drobenku)
  • 120g strouhaného kokosu (+ 30g na drobenku)
  • 3 vrchovaté (hodně) lžíce bílého jogurtu
  • 200g změklého másla (+ na vymazání formy a 30g na drobenku)
  • 60ml kokosového oleje (nemáte-li, dejte jenom 240g másla)
  • 4 vejce
Instructions
  1. Předehřejeme troubu na 160 stupňů.
  2. V míse ušleháme změklé máslo, cukr, obě mouky, kypřící prášek, kokos, vejce a jogurt. Všechno naráz, nemusíte se s tím moc babrat.
  3. Do těsta vmícháme 300g rybízu.
  4. Vlijeme do vymazané a vysypané formy.
  5. Navrch poklademe ještě 3 hrsti rybízu- podle velikosti formy, tak nějak od oka.
  6. Dáme do trouby a pečeme cca 45-50 minut.
  7. Mezitím smícháme ingredience na drobenku- 30g strouhaného kokosu, lžíci cukru a 30g změklého másla.
  8. Koláč vyndáme z trouby, posypeme drobenkou a ještě tak půl hodiny pečeme. Ozkoušíme špejlí, jestli je těsto pořádně propečené- píchneme ji doprostřed a vytáhneme-li ji suchou, můžeme ho z trouby vyndat.
  9. Pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.
Recipe by Vylizanytalir.cz at http://vylizanytalir.cz/bezlepkovy-rybizovy-kolac-s-kokosem/