Ingredients
  • 500g filet z lososa v sushi kvalitě
  • 5cm kousek čerstvého zázvoru
  • hrst čerstvého koriandru
  • 6 lžic kvalitní sójové omáčky (Kikkoman)
  • 5 lžic sezamového oleje
  • šťáva z 1 limetky plus skrojky na podávání
  • 1 zralé avokádo
  • 4 lžíce (ideálně domácí) majonézy
  • špička lžičky wasabi prášku či dle chuti
  • případně:
  • 2 lžíce černého sezamu
  • chilli paprička
Instructions
  1. Z lososa stáhneme kůži a odstraníme případné zbylé kůstky (beru si na to pinzetu) a nakrájíme ho na kostky o velikosti o něco menší než 1cm.
  2. Dáme do mísy a přidáme sójovou omáčku, sezamový olej, limetkovou šťávu a jemně nakrájený zázvor. Pořádně vše promícháme a přendáme do zip-lock pytlíku (nebo normálního pytlíku, na kterém uděláme pevný uzel). Dáme do lednice a necháme tak hodinku marinovat.
  3. Po hodině lososa vyndáme a přidáme nasekaný čerstvý koriandr (případně chilli papričku a černý sezam, chcete-li). Ochutnáme, a případně přidáme sójovou omáčku, sezamový olej či limetku.
  4. Trošku po trošce vmícháme malou metličkou wasabi prášek do majonézy.
  5. Avokádo rozkrojíme, do pecky zasekneme nůž a vyndáme ji. Oloupeme ho a nakrájíme na tenké plátky (případně na stejně velké kostky a vmícháme ho k rybě a pak servírujeme na lžičkách jako canapé).
  6. Servírujeme s avokádem, wasabi majonézou a skrojkem limetky po straně.
Recipe by Vylizanytalir.cz at http://vylizanytalir.cz/lososove-sashimi-s-koriandrem-avokadem-a-wasabi-majonezou/