Nejdříve ze všeho zapneme troubu, aby se nám stihla rozehřát na 200 stupňů.
Ingredience na těsto (kromě vody) dáme do mísy a hněteme. Vodu přidáváme postupně, po kouskách, vždy pořádně zapracujeme, případně přidáme více.
Když už máme z těsta pěkný pevný míček, dáme na plech pečicí papír a z těsta vyválíme pěkné pizza kolo.
Další záleží zcela na vaší fantazii, na co máte zrovna chuť. Já mám nejradši klasickou kombinaci rajčat a mozzarelly. U téhle varianty používám passatu, těsto přeci jen není tak vláčné jako jeho varianta obsahující lepek. Takže to passatou pěkně potřete, pokladete mozzarelou, případně parmskou šunkou či dalšími věcmi, a šoupnete do trouby zhruba na 20 minut. Rukolu dejte až úplně nakonec, jinak není dobrá- a ani nevypadá pěkně.
Dobrou chuť!
Recipe by Vylizanytalir.cz at https://vylizanytalir.cz/pizza-z-pohankove-mouky/