1 balení (cca půl kila) jatýrek (ideálně kachních)
balení Lučiny
hrst vlašských ořechů
5 plátků sušených rajčat (podle chuti)
10 snítek čerstvého tymiánu či oregana
malý panák whiskey
půl cibule
2 stroužky česneku
cca centimetr široký plátek másla
bobkový list
pepř, sůl
Instructions
Nejdřív játra musíme zbavit všech blan a nečistot. Na olivovém oleji osmahneme nasekanou cibuli a česnek spolu s bobkovým listem. Přidáme jatýrka, na ty zhruba půlku bylinek a orestujeme. Na závěr zalijeme alkoholem a necháme odpařit.
Necháme trošku vystydnout a následně přendáme do robota (já mám jenom takový ten přídavek k tyčovému mixéru, tak to musím rozdělit na dvě části). Přidáme Lučinu, osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. Umixujeme dohladka.
Vmícháme nasekaná sušená rajčata, nasekané ořechy a bylinky.
Dáme do servírovacích misek a zalijeme povrch rozpuštěným máslem.
Necháme vychladit a máslo zatuhnout.
Recipe by Vylizanytalir.cz at https://vylizanytalir.cz/domaci-pastika/