Salát z růžičkové kapusty, parmazánu a citrónu
 
 
Ingredients
  • 500g nemražené růžičkové kapusty
  • 3 vrchovaté lžíce parmezánu
  • ¼ hrnku olivového oleje
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • ½ granátového jablka
Instructions
  1. Nejprve si očistíme kapustičky- zahnědlé či ovadlé lístky vyhodíme, každou kapustu rozpůlíme, vyřízneme košťál (kdo nerad vyhazuje, dá do vývaru) a nakrájíme na jemňounké plátky. Přendáme do mísy a promneme rukama, aby se jednotlivé lístky oddělily.
  2. Přidáme najemno nastrouhaný parmazán, olivový olej a citronovou šťávu. Dochutíme čerstvě namletým pepřem. Parmazán je dost slaný sám o sobě, takže dosolí jen ten, kdo je vyloženě do slaného fanda.
  3. Z půlky granátového jablka vyloupeme semínka a každou porci salátu jimi posypeme.
Recipe by Vylizanytalir.cz at https://vylizanytalir.cz/salat-z-ruzickove-kapusty-parmezanu-a-citronu/