Quiche z květákového těsta s fenyklem a kokosem
 
 
Ingredients
  • 1 malý květák (zhruba 4 hrnky výsledné květákové „rýže“)
  • ⅓ hrnku měkkého kozího sýra
  • ½ hrnku mandlové mouky či jemně namletých mandlí
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 200g kozího sýru typu brie
  • 1hrnek kokosové smetany
  • 4 vejce
  • 1 bulva fenyklu
  • trocha rozmarýnu
  • 2 lžíce kokosového oleje + na vymazání formy
  • sýr a pepř
Instructions
  1. Nejdříve udělejte těsto: Květák rozdělte na malé růžičky a dejte do mixéru. Mixujte tak dlouho, dokud z květáku nebude jemná „rýže“, trvá to asi minutku. V menším kastrolu dejte vařit vodu. Jakmile začne vřít, přidejte květák a povařte zhruba 4 minutky. Slijte do jemného cedníku. Jakmile je květák slitý, přesuňte ho do čisté utěrky, udělejte z něj balíček a pořádně ho vyždímejte. Toto je zásadní trik pro to, aby květákové těsto drželo tvar a konzistenci a aby se jednotlivé kousky quiche daly brát rukou. Přendejte do mísy, přidejte vejce, kozí sýr, mandlovou mouku, sůl, pepř a oregano a 2 lžíce kokosového oleje. Rukama důkladně promíchejte a uhňácejte těsto. Formu na quiche pořádně vymažte kokosovým olejem a těsto do ní důkladně upěchujte, prsty těsto rovnoměrně rozprostřete po okrajích. Na závěr ho propíchejte vidličkou, ať se při pečení nevzdouvá.
  2. Přendejte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte zhruba 20-30 minut, než těsto lehounce (opravdu jenom lehounce, aby se pak nepřipálilo) zezlátne.
  3. Fenykl nakrájejte na jemné plátky (bulvu rozkrojte napůl, vykrojte tvrdý střed a poté krájejte najemno). Fenyklem rovnoměrně poklaďte těsto.
  4. Kokosovou smetanu smíchejte spolu se zbývajícími 3 vejci, přidejte rozmarýn, sůl a čerstvě umletý pepř. Směsí zalijte fenykl, měla by sahat těsně pod okraj těsta.
  5. Na závěr poklaďte povrch sýrem brie.
  6. Vložte do trouby a pečte zhruba 35 minut, dokud povrch krásně nezezlátne a tělo koláče neztuhne. Nechte chladit na mřížce zhruba 15 minut.
  7. Dobrou chuť!
Recipe by Vylizanytalir.cz at https://vylizanytalir.cz/quiche-z-kvetakoveho-testa-s-fenyklem-a-kokosem/